Brits onderzoek wijst uit dat een werknemer bij een 8-urige werkdag gemiddeld maar 2,53 uur efficiënt werkt en toch zijn wij te druk. De verzuimkosten als gevolg van een burn out worden begroot op 1,8 miljard euro per jaar.

Ik bied een workshop “Productiever in de werkomgeving” aan en help bedrijven bij het inrichten en optimaliseren van de off- en online werkomgeving (SharePoint / Office 365) om meer rendement te halen uit jezelf, jouw werknemers en jouw bedrijf.

Inrichten en optimaliseren off- en online werkomgeving

Wij zijn in ons dagelijks werk onnodig veel tijd kwijt aan randzaken. Denk hierbij aan het wegwerken van alle email, het vinden van informatie, alle onnodige vergaderingen, het elkaar op de hoogte houden, de interrupties, het gebrek aan overzicht, het gebruik van verschillende werkwijzen die niet op elkaar aansluiten en het moeten werken binnen ondoordachte systemen. Hierdoor komen wij vaak niet toe aan de belangrijke taken: datgene waar wij eigenlijk voor zijn ingehuurd, lang voor hebben gestudeerd, in onze kracht staan, de baan voor hebben gekozen en waar wij onze voldoening uit halen.

De reden hiervoor is dat wij nooit echt hebben geleerd om het werk goed te organiseren en er vaak niet goed is nagedacht over wat werknemers en organisaties nou precies nodig hebben om efficiënt en effectief te kunnen (samen)werken. Er wordt teveel gedacht in het vullen van de 8-urige werkdag, het behalen van de verwachte resultaten en deadlines terwijl er mogelijkheden en kansen liggen om in minder tijd meer te bereiken, onverwachte resultaten te halen, te innoveren, het werkplezier te verhogen en het verzuim terug te dringen.

Wij willen verandering maar hebben niet de tijd, prioriteit, middelen, energie of inspraak om dit te realiseren. De ingesleten patronen zijn ook moeilijk aan te passen omdat deze afhankelijk zijn van de medewerkers, de medewerkers in samenwerking met anderen en de organisatie als geheel. Het veranderen van een bedrijfscultuur is erg lastig en het gevolg daarvan is dat wij daardoor maar blijven werken op de manier “zoals wij dat altijd al deden”.

Ik zoek in samenwerking met de medewerkers en het management naar nieuwe manieren van off- en online samenwerken en kijk vanuit de hele organisatie naar wat er nodig is om de productiviteit, het werkplezier en het rendement te verhogen. Waar lopen jullie nu tegen aan? Wat heb je nodig om het werk beter / optimaal uit te kunnen voeren? Wat gaan jullie met elkaar afspreken over email, informatiemanagement, interrupties en vergaderingen? Welke processen liggen daaronder en welke systemen hebben jullie daarvoor nodig? Hoe gaan jullie die systemen inrichten en hoe gaan jullie de nieuwe manier van werken verduurzamen?

Door alle participanten in het proces te betrekken ontstaan er geen blinde vlekken en groeit de hele organisatie in gezamenlijkheid naar een nieuwe werkelijkheid waarin niet de systemen, maar de medewerkers centraal staan.

Kijk hier voor meer informatie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: